איך לתכנן טיול לתאילנד (מהניסיון שלי) – חלק 1:: כרטיסים, שדות תעופה וטיסות

או במילים אחרות – עיכובים, ביטולים ופיצויים

אחרי חגי תשרי שנה שעברה, בהם נשארנו בארץ ועמדנו בכל פקק אפשרי בדרך לעוד ארוחה משפחתית, עם איתי באוטו שהיה אז בן פחות משנתיים, ולא ממש טיילנו בארץ כי אנחנו פשוט לא מהסוג ש”מטייל” (בטח שלא עם ההמונים שכן) וגם לא ממש נחנו בימים החופשיים כי כאמור איתי היה בן כמעט שנתיים, ואחרי שנזקקתי לשיקום פסיכיאטרי לאחר מכן (לא באמת, אבל זרמו איתי רגע לשם ההגזמה), החלטתי – לא עוד! השנה לא נשארים בארץ! בתוך כל הטירוף, די מהר הבנתי שאני רוצה להיות שוב בתאילנד. אני רוצה את הרוגע, השלווה והפינוק שיש לה להציע, ובעצם לעבור את חופשת החגים בצורה ההפוכה ממה שחוויתי שנה שעברה.

זהו פוסט ראשון בסדרה של כמה פוסטים שביחד ישלימו את החוויה כולה. הישארו איתי וחכו לעוד.

אז נתחיל מהתחלה.

הזמנת כרטיסי טיסה

טיסות בינלאומיות (ביטול והזמנה חדשה)

את הכרטיסים קניתי כבר בדצמבר. בגלל שטסנו עם איתי (2.9 בזמן הטיול) העדפתי טיסות ישירות ולהמעיט במעברים ככל האפשר. הדבר האחרון שאני צריכה במרחקים כאלה זה פעוט שלא משתף פעולה בקונקשנים קצרים. לכן קניתי את הכרטיסים באל על במחיר לא הכי אטרקטיבי, אבל לא רציתי לחכות ולהסתכן שהמחיר יעלה עוד יותר. תאילנד היא יעד מאוד מבוקש בקרב ישראלים בתקופת החגים, במיוחד שכ..ללל החגים השנה נפלו על אמצע שבוע מה שאיפשר לאדם הממוצע לצאת לחופשה של חודש שלם במחיר של 8 ימי חופש.

באותו זמן סמרטאייר וטריפ גרנטי יצאו במבצע משותף: ביטוח ביטול טיסה מכל סיבה שהיא חינם. זה די חשוב כשקונים טיסות יקרות הרבה זמן מראש ובמיוחד כשנוסעים עם ילדים קטנים.

כעבור חודש ארקיע השיקו את הטיסות לבנגקוק ב-$350 לכיוון. בחישוב מהיר הבנתי שאם אני מבטלת את הכרטיסים של אל על וקונה כרטיסים עם ארקיע (בתאריכים טיפה שונים) אני חוסכת כמעט $1,000 אפילו אחרי תשלום ההשתתפות העצמית לטריפ גרנטי. וכך עשיתי.

השוואה בין אתר של ארקיע ל-Skyscanner העלתה תוצאות יותר זולות בסקייסקנר לאותה טיסה – גו גו ארקיע! הכרטיסים נרכשו דרך חברת tripsta, שכאמור אליהם הגעתי דרך מנוע החיפוש של סקייסקנר. (החברה נסגרה עוד לפני שהטיסה המריאה מהארץ, אך לא היתה שום השפעה על הכרטיסים שהיו בידינו).

* על עיכוב הטיסה, השלכות ופיצוי המשיכו לקרוא את הפוסט.

טיסות בתוך תאילנד

לקח לי זמן להזמין את טיסות הפנים. בגדול, לא התפניתי כבר בהתחלה לחשוב אם נרצה להיות בבנגקוק כמה ימים בהלוך או בחזור. 

כשהחלטנו (שלא נשארים אפילו יום אחד) נכנסתי למנוע של סקייסקנר ונרשמתי להתראות של טיסות מבנגקוק לקוסמוי בשעות שעניינו אותי. כדאי להשאיר 3 שעות לקונקשן בין הטיסות בשני הכיוונים, במיוחד אם קונים כרטיסים בנפרד וצריכים לאסוף את המזוודות ולעשות צ’ק אין מחדש.

השינויים במחיר היו מינוריים בתחילת המעקב ובערך חודש וחצי לפני הטיסה התחלתי לראות ירידות משמעותיות. כשראיתי אחרי כמה ימים מאז הירידה המשמעותית שהשינוי שוב הפך להיות מינורי נכנסתי לאתר שהציע אותם במחיר הכי זול (אני בד”כ מוצאת שזה לא באתר של חברת התעופה, אלא סוכן מסוים) וקניתי את הכרטיסים עם בנגקוק איירווייס דרך Mytrip.

טיפ: אני ממליצה על בנגקוק איירווייס על פני חברת תאי, שנחשבת טובה יותר, משתי סיבות: יש להם המון טיסות במהלך היום בקו הזה ואם משהו משתבש בטיסה הבינלאומית (כמו שקרה לנו, על כך בהמשך) יש עוד הרבה אופציות חלופיות. והסיבה הנוספת, הן זולות יותר :).

טיסות ושדות תעופה

שדה תעופה בן-גוריון

לא ארחיב פה, רק אומר שהלקח שלי מהטיסה הזאת היא להשתדל לטוס במהלך יום שבת. בהתחשב שבתקופה שטסנו יצאו מהמדינה מיליון וחצי! ישראלים (מתוך ה-8 מיליון שחיים בישראל) פלוס תיירים שעזבו בסוף חופשת הקיץ, השדה היה כמעט ריק.

טיסת ארקיע

כנראה האימרה הישנה “מה שעולה זול, עולה יותר” נכונה במקרה של טיסות ארקיע (או שלא? המשיכו לקרוא ותבינו).

ראשית, כחודש לפני תאריך הטיסה קיבלתי הודעה במייל ששעת הטיסה המקורית נדחתה בחצי שעה, מה שהפך את הקונשקן לקוסמוי לקצר באופן גבולי ביותר. אז במשך החודש האחרון, במקום להנות מהתחושה שתכף טסים ואיזה כיף יהיה, הייתי טרודה במחשבות, חישובים וקיראת כתבות על המעברים בשדה של בנגקוק. גם בדקתי אפשרות החלפת טיסת הפנים, שיצאה לא משתלמת כלכלית.

מזל שהחלטתי לא להזיז את הטיסה הזו כי ביום הטיסה, ממש ברגע שעמדנו כבר לצאת לשדה קיבלתי הודעה נוספת במייל שהטיסה נדחתה ב-9! שעות, שאותה בכלל לא ראיתי (כי מי חושב על לנקות מיילים כשאתה בדלת עם מזוודות, פעוט ובעל ששונא לעזוב את החיים שלו בארץ ולפרוש כמעט לחודש?). למזלינו, דודה שלי, שפוחדת פחד מוות מטיסות וגם לא מצליחה למצוא מנוח כששאר המשפחה טסה, בודקת את אתרי שדות התעופה בצורה כפייתית, התקשרה, בדיוק כשמסרנו את מפתחות הדירה שלנו לזוג שוודי שבאו לסבלט את הדירה לתקופת הטיסה וירדנו מהבית עם המזוודות לאוטו של ההורים שלי שבאו ללוות אותנו, ועדכנה שהיא רואה עיכוב הזוי בטיסה שלנו. בדקות הראשונות סירבתי להאמין. הייתי כל כך מוכנה להתחיל את החופשה הזאת שפשוט הכחשתי שדבר כזה יכול לקרות לי עכשיו. כשבדקתי בעצמי את ההמראות מנתב”ג וגם השכלתי לבדוק את המייל, הצלחתי לקלוט שזה אכן קורה. האכזבה היתה גדולה. אך לא היה הרבה מה לעשות, אז החלטנו לנסוע להורים שלי באשדוד כדי להעביר את הזמן עד הטיסה.

דבר חיובי שיצא מדחיית הטיסה #1: באשדוד עברנו עם איתי בחנות צעצועים והוא בחר סט של בובות דינוזאור שליווה והעסיק אותו כל הטיול והיה הצלחה גדולה.

דבר חיובי שיצא מדחיית הטיסה #2: בגלל שאמא שלי לא התכוננה לבואנו ולא עמלה לילות כימים במטבח, החלטנו לאכול צהריים במסעדה, דבר שאנחנו לא עושים הרבה עם המשפחה שלי.

מאוחר יותר, כשהגענו לשדה התעופה שמענו שמצבנו טוב לעומת נוסעים מסוימים שהיו אמורים לטוס בטיסה דומה 4 ימים קודם וארקיע איחדה את הטיסה שלהם עם שלנו, כך שהם נאלצו לחכות 4 ימים בנוסף ל-9 השעות.

המטוס אכן היה מלא עד אפס מקום.

מה שהיה לי ממש מוזר זה שארקיע לא מאפשרת לבצע או-ליין צ’ק-אין. בד”כ טיסות לואו קוסט מנסות להעביר כמה שיותר מהלוגיסטיקה לידי הלקוח ולצמצם כמה שיותר בכח האדם. בחלק מהחברות אפילו תשלמו אקסטרה על צ’ק-אין בשדה.

הטיסה עצמה מופעלת ע”י חברת NEOS האיטלקית (לארקיע אין מטוסים מספיק גדולים שמתאימים ליעדים רחוקים). גם המטוסים של NEOS לא מותאמים במיוחד לטיסות ארוכות. מושבים דקים וצפופים מעור קר ולא נעים, וללא מדיה סנטר. השירות של דיילים ישראלים חסרי החיוך לא הוסיף לחוויה.

דבר חיובי שיצא מדחיית הטיסה #3: הטיסה הפכה להיות טיסת לילה ואת רובה העברנו בשינה.

שדה תעופה בבנגקוק Suvarnabhumi

זהו שדה תעופה ענק. כדי לעבור מנחיתה בינלאומית לאזור האימיגריישן, איסוף מזוודות וההמראות יש הליכה של קילומטר שלם! בעונות היותר מתוירות בתאילנד התורים במעבר גבולות יכולים לקחת כשעה.

אנחנו נחתנו בסביבות השעה חמש אחר הצהריים ב-1 בספטמבר. בזמן הזה רוב העולם מתחיל שנה חדשה במסגרת כלשהי ולכן פחות מבלה בתורים בשדה תעופה של בנגקוק. אז יחסית כל התורים זרמו לנו מהר, אבל עדיין השתדלנו למהר כדי לא לפספס את הטיסה האחרונה לקוסמוי.

איסוף הכבודה נמצא מיד מאחורי דלפקי האימיגריישן.

כל דלפקי ההמראות נמצאים בקומה הרביעית.

בשדה יש WiFi חינמי למשך שעתיים. יש רשימה ארוכה מאוד של רשתות זמינות. הרשתות המומלצות לחיבור הן:
 AirportTrueFreeWIFI, @AirportAISFreeWIFI@ ו-AirportDTACFreeWIFI@. יש לבצע הרשמה כדי להשתמש בהן.

טיסת בנגקוק איירווייז

כאמור הגענו באיחור לא אופנתי של 8 וחצי שעות לטיסת ההמשך לקוסמוי. ניגשנו לדלפקי החברה, שהיו ריקים להפליא בהתחשב בזה שכל שעה יש טיסה (וזה רק לקוסמוי). הסברנו לדיילת הקרקע האדיבה את הסיטואציה והיא עשתה עבורנו ברור מה ניתן לעשות. כעבור כמה דקות קצרות ענתה שנצטרך להוסיף סכום של 1,100 באט למבוגר עבור השינוי והפרשי המחירים ושלחה אותנו קומה למעלה למשרדי החברה לרכוש את הכרטיסים.

בהשוואה לטיסה הבינלאומית טיסת הפנים היתה שדרוג וקבלת פנים מבורכת למדינה. החל בדיילים האדיבים בצורה לא מאולצת, דרך המטוס והמושבים הנוחים וכלה בארוחה המלאה (בטיסה של שעה זה די נדיר) שהייתה פשוט טעימה. אפילו התאורה במטוס היתה יותר נעימה ומזמינה.

שדה התאופה קוסמוי

שדה התעופה של קוסמוי הוא בעצם שדה תעופה פתוח, כלומר אין קירות, יש רק גג. כאשר נוחתים בו רואים רק חלק קטן ממנו. החלק הזה נותן תחושה שהגעת לאזור לא מפותח. כאשר ממריאים ממנו נחשפים לחלק היותר יפה שלו. ההליכה לאזורי השערים עוברת בחצי-שדרה של חנויות מאוד יפות ויוקרתיות.

למי שמעביר יום בקוסמוי כדאי שתדעו שבשדה אין שמירת חפצים.


התנהלות מול חברות

סמארטאייר – בכל הבלוגים שאני עוקבת אחריהם לא ראיתי אף פעם המלצה או אזכור של סמארטאייר, המנוע שלהם והקניה דרכם, וכנראה זה לא במקרה. בקניה של הכרטיסים הראשונים, כמובן שלא היו עניינים. הקניה עברה חלק, למרות שלא היה ברור איך בדיוק קורה תהליך הפעלת הביטוח של טריפ גרנטי. בפניה אל החברה (ניתן לפנות אליהם רק במייל) התברר שאחרי שמשלימים את תהליך רכישת הכרטיסים חברת הביטוח יוצרת קשר איתי להקמת הביטוח. אכן יצרו.

אחרי הביטול של הכרטיסים באל על רציתי לרכוש את הכרטיסים בארקיע שוב דרך האתר של סמארטאייר ולקבל שוב את ביטוח ביטול הטיסה חינם. הסתבר שהמבצע הזה נגמר, אך בדפים מסוימים באתר הופיעו עדיין באנרים של המבצע. החברה סירבה לכבד את הפרסומים באתר שלהם. החלטתי שאם כבר בשלב הרכישה יש עניינים עם החברה כדאי לוותר ולהתקדם לחברה אחרת (כאמור, הכרטיסים נקנו בטריפסטה).

כאשר מבטלים את הכרטיסים בסמארטאייר ההחזר הכספי מחברת תעופה צריך להגיע תוך 45 ימי עסקים. העסקה בוטלה בפברואר ומהר מאוד שכחתי מהעניין, בעיקר כי לא היה לי מה לעשות חוץ מלחכות חודשיים עד שאראה את הכסף שוב בחשבון. בחודש אוגוסט נזכרתי בהחזר שהייתי אמורה לקבל, אך לא מצאתי אותו בפירוט כרטיס האשראי או חשבון הבנק. פניתי לחברה, עשו בירור והסתבר שאכן שכחו לבצע החזר. כלומר הכסף הגיע מאל על, אבל “התעכב” בהנהלת החשבונות של חברת סמארטאייר. תוך כמה ימים ביצעו החזר לכרטיס האשראי שלי.

לדעתי לא אעבוד עם החברה שוב.

טריפ גרנטי – איתם דווקא אמשיך לעבוד. טריפ גרנטי התנהלו בצורה יוצאת דופן. בשניה שהעברתי להם את המכתב והבקשה על ביטול הטיסה קיבלתי מייל שמסביר על תהליך ההחזר ותוך הזמן הנקוב הכסף היה בחשבון שלי. סוף סיפור.

Mytrip – אחרי שארקיע דחו את שעת ההמראה בפעם הראשונה בחצי שעה, זמן הקונקשן לקוסמוי נשאר מאוד גבולי. ניסיתי לבצע שינוי בכרטיסים וקיבלתי תשובה שהשינוי יעלה לי כמעט כמו לקנות כרטיסים חדשים, מה שהיינו עושים אם היינו מפספסים את הטיסה. החלטנו להשאיר את המצב כמו שהוא ולקוות לטוב. בפועל כשהגענו 8.5 שעות אחרי שהטיסה המקורית שלנו המריאה, שילמנו רק את ההפרש במחירי הטיסות, כחמישית הכרטיס שהיינו משלמים לו היינו מחליפים טיסה.

התקשורת עם Mytrip טיפה מסורבלת ובשיחה הראשונה עם הנציגה היה קשה להסביר מה אני מבקשת לעשות, אבל אחרי שהצלחתי להגיש את הבקשה חזרה אלי נציגה אחרת והייתה מאוד עניינית ועוזרת.

ארקיע – עוד ביום הטיסה המאוחרת יצרתי קשר עם ארקיע כדי לברר מה עושים עם טיסות ההמשך שאנחנו עומדים לפספס ואיך להתנהל מול החברה כדי לקבל את ההחזרים והפיצויים המגיעים לנו. ענתה נציגה שהסבירה שנעשה את מה שצריך כדי להגיע ליעדינו, כלומר, לרכוש טיסות חדשות וכו’ וכשנחזור לארץ לכתוב להם ולבקש את ההחזרים.

כשחזרנו לארץ פניתי במייל לחברת ארקיע כדי לבקש פיצוי על העיכוב הבלתי סביר שחווינו. במייל פירטתי באופן ברור מה סכום הפיצוי המגיע לנו על פי המפורט בחוק הגנת הצרכן (אותו מצאתי בחיפוש פשוט בגוגל), שהם במקרה הספציפי שלנו 3,080 ש”ח לכרטיס, פלוס התוספת ששילמנו על כרטיסי הקונקשן לקו-סמוי. קיבלתי מייל חוזר המבקש לאפשר לחברה לחזור אלי תוך 45 ימים. ובאמת אחרי חודש וחצי קיבלנו המחאה על סכום הפיצוי, כנקוב בחוק. רוצה לציין שהיינו בשוק. ציפיתי שנקבל תשובה מתרצת שמבטלת את הזכות שלנו לפיצוי וכבר הייתי מוכנה בראש עם תשובות. יש לציין שההפרש על טיסות המעבר לא נכלל בהמחאה, אך כיוון שזהו סכום של כ-360 ש”ח החלטתי לוותר ולהנות מהרעיון שחצי מהוצאות החופשה כוסו כהרף עין. אני מניחה שאם היה מדובר בסכום גדול יותר לא הייתי מוותרת, במיוחד שנאמר לי בפרוש בשיחת טלפון להתנהל לפי הצרכים ולבקש החזר על כך. המכתב שצורף לצ’ק נראה די גנרי, כאילו שהפיצוי נשלח לכל נוסעי הטיסה. אני מכירה עוד מישהו שהיה בטיסה הזאת וגם הוא כתב להם וקיבל את הפיצוי, כך שאני לא יכולה להגיד בוודאות שבעקבות הפניה שלי אליהם קיבלנו את הפיצוי או הם פיצו את כל נוסעי הטיסה. אני מאמינה שארקיע לא התנדבה להפסיד את כל ההכנסות ובטח פעלה בשיטת מצליח.

דבר חיובי שיצא מדחיית הטיסה #4: קיבלנו חינם טיסה לתאילנד לשלושה אנשים, פלוס שלושה לילות במלון הכי יקר שלנו בו.

פוסט המשך תכנון טיול לתאילנד ופוסטים על הטיול עצמו יעלו בקרוב. הירשמו לניוזלטר שלי כדי לקבל עדכון כשהפוסטים עולים.

אם אהבתם, שתפו בפייסבוק ושימרו בפינטרסט לאח”כ.


Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on telegram

Scroll to Top